Byt valuta RON
Varukorg (0)
Ingrediensordbok · Mjukgörande fetter

Ceramider i hudvård

En grupp lipider som också finns i hudens hornlager.

INCI: Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOPMjukgörande fetter

Vad är ceramider?

En grupp lipider som också finns i hudens hornlager. På ingredienslistan hittar du namnet Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP. Ordboken använder både det svenska namnet och INCI-namnet så att du kan jämföra förklaringen med förpackningen.

Vad gör ceramider för huden och produkten?

Ingår i formuleringar med fokus på hudbarriärens fetter.

Mjukgörande ingredienser gör ytan smidigare och påverkar hur produkten fördelas. Fetter tillför inte i sig vatten, men vissa kan också hjälpa till att behålla fukten.

Bra att veta

Ceramider är en familj, inte en enda ingrediens. Kombination och formulering spelar roll.

Så läser du ingredienslistan

Titta på produktens syfte och hela sammansättningen. Placeringen i listan talar inte om exakt vilken koncentration som används eller hur din hud reagerar. Ett ämne kan ha flera uppgifter i samma produkt.

Frågor om ceramider

Vad gör ceramider i hudvård?

Ingår i formuleringar med fokus på hudbarriärens fetter.

Vad behöver jag veta om ceramider?

Ceramider är en familj, inte en enda ingrediens. Kombination och formulering spelar roll.

Besläktade ingredienser

Om källor och ingrediensnamn

EU-kommissionens CosIng-databas är ett uppslagsverk över kosmetiska ingrediensnamn och funktioner. En registrering är inte ett godkännande av alla användningar eller dokumentation av en viss produkteffekt.

DermNet: återfuktningens funktioner · DermNet: kosmetiska formuleringar